Då är det fan illa!

Var och fixade nytt pass och ID-kort idag. När ens händer är så kalla att den stora högteknologiska passmakinen inte hittar ens fingeravtryck efter flera försök att värma upp händerna och prövat varenda finger två gånger om och damen bakom disken förvirrat och förvånat frågar om man möjligtvis har skadat fingret på något vis, så som bränt bort fingeravtrycket, då är det fan illa! Till slut hittade den ena handens finger i alla fall och då gav hon bakom disken upp. Så jag har nu bara ett fingeravtryck i mitt pass, när man ska ha två.. Känns ju bra inför kommande utlandsresor! I morgon är det jag som går till skolsyster och frågar om detta är normalt!



Massa Emelie!


Världens bästa mamma!

När jag kom in på mitt rum efter att mamma och jag varit i Täby Centrum idag så låg det ett fint litet paket där. I det låg den fina "pyjamasen" jag hade sagt till henne att jag jättegärna ville ha! Världens bästa mamma helt enkelt!!



Mysfredag med ElsaPelsan!

I fredags hade jag en riktigt mysig tjockiskväll med Elsa. Att bara ligga och prata med Amelie från Montmartre i bakgrunden är det perfekta sättet att spendera en fredagskväll! Att sedan gå upp klockan 15 och göra blåbärs-american panncakes med lönnsirap och smoothi till är det perfekta sättet att spendera en lördags"morgon"!  


Vi möttes vid Ica och köpte massa choklad och dipp och åkte sedan hem till henne. Vid bussen skulle vi absolut ta oss över stängslet istället för att gå hela vägen runt. Det gick sådär, hehe. Men vi hade kastat över påsen med våra godsaker på andra sidan, så vi var ju tvungna att ta oss över, vilket vi till slut lyckades med!


Gammaldags

Har varit en väldigt tyst helg här märkte jag just. Får försöka återge den lite då och då istället! Just nu sitter jag och leker lite med fotona jag tog på Emelie i fredags. Ett av mina favoritfoton har jag nu kanske lekt sönder, men originalet finns ju alltid kvar, hehe! Och vad gör det när motivet är så fint?

Min vackra vän!

Fuldans

Den okrönta drottningen av fuldans är Emelie. Förstår inte hur hon orkar, men hon skrev ner hela texten till låten på fuldans.se i ett sms till mig. Vi spelade den om och om på lektionen idag (förlåt kära klasskamrater!) och gick sedan och sjöng på den högt (förlåt alla som jag inte känner!). Därför var jag ju bara tvungen att ge henne en bekräftelse på att hon ÄR fuldans!




Se på mig
Jag närmar mig dig
Skuttar framåt som en hund

En fot, ett ben
I ett enkelt system
Du verkar tycka jag ser dum... ut

Men jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du
Nej jag kan inte dansa
Det ser bara psykopatiskt ut

Som ett djur
En lycklig lemur
Trippar jag med lätta steg

Men jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du
Nej jag kan inte dansa
Det ser bara psykopatiskt ut

Sen gör jag...
...en "tant på stan"
...en "tyst indian"
Jag lufsar framåt som en gnu

Din blick den ber
Mig att tona ner mig
Men jag kan inte sluta nu

(tufft solo)

Jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du
Nej jag kan inte dansa
Det ser bara psykopatiskt ut

I would like you to eat me.

http://yanilavigne.net/

Yippie kay ay motherfucker

Vem är lyckligast i hela världen just nu!?

Okej, jag vet faktiskt inte om det är jag, men lycklig är jag i alla fall! För jag är äntligen klar med min hemsida!!! Den är inlämnad och allt, känns så jäkla skönt! Si sådär två månader sen, men herregud! Den är i alla fall inne! Och jag är faktiskt nöjd!! Och jaa, jag överanvänder utropstecken för att jag är så himla glad!!!!!!!!)


Me like.


“I had two heart attacks, an abortion, did crack … while I was pregnant. Other than that, I’m fine.”

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001)


Ketchup for Cilla and Emelie!!



Såg denna stora vackra skapelse idag och tänkte genast på vår fina konversation.. Hehe!

Nu drar denna vackra flicka och jag och tr...

img_6807 (MMS)

Nu drar denna vackra flicka och jag och tränar. Hard work work!!


All on my own.


Dagens lilla godnattsaga.

Det var en gång en vacker ung kvinna. När den vackra unga kvinnan var på väg hem från skolan blev hon tvungen att vänta på bussen i 25 minuter. I denna kyla. Hon märkte att hon hade riktigt ont i fötterna efter ett tag, och att gå från bussen kändes som att hon gick direkt på smalbenen! När hon och henne familj sen satt och åt middag så sa hon lite för mig själv att hon inte har någon känsel i höger stortå. Hennes kära fader svarade då lite på skoj: "Om den är vit är den nog köldskadad".

Den vackra unga kvinnan tittade förskräckt ner på sin tå! Den var kritvit! Snabbt som Harry på sin åskvigg googlade hon på "köldskador".

Symptom
  • vit, kall, hård hud
  • nedsatt känsel
  • skarp avgränsning mot frisk vävnad
Efter att ha konstaterat att detta stämde väldigt väl gick hon vidare i texten till:

Behandling



Efter att ha läst detta och i stort sett endast förstått alternativ nummer två så körde hon på....
ALTERNATIV NR TVÅ!

Hon ställde sig alltså och sprutade varmt vatten på tån. Efter 10 miuter återfick den färgen.

Den vackra unga kvinnans tå var räddad! Och de levde lyckliga i alla sina dagar!

Snipp snapp snut, så var sagan slut!

I can be your hero too you know!

Alla hjärtans dag. Har nog aldrig märkt så lite av den som det här året. Faktiskt. Men dagen har varit rätt bra ändå. Hade livräddning på idrotten, är så stolt över att jag var med! Sedan hade vi lång tid på oss att mysa i bastun! Underbart!

Se vilken fin bild Lina gjorde! Hon kände sig nog lite tvungen efter att ha gjort den andra när det var en hemsk Harry Potter-blixt mellan oss och påstod att jag hade dumpat henne! Hemska rykten!

Oh my god

Jag myser runt i mina nya träningsbyxor jag köpte idag när Lina och jag tog en lugn lite tur i Täby Centrum. Köpte även lite andra småsaker, rätt tråkiga saker. Men är ändå riktigt nöjd med inköpen, just för att jag hittade allt jag ville ha! Familjen och jag har även tittat på melodifestivalen, är riktigt arg över att The Moniker inte gick till final! Den var ju störtskön!!

Idag har jag för övrigt varit 17 år i exakt en månad!


Canon EOS 40D + Canon EF 15-85 mm

Min familj tyckte att jag var lite fånig som absolut skulle ha 17 ljus på min tårta, men det är ju viktigt! Det blir ju liksom roligare ju fler ljus man har!

Elsas och mina biljetter är hämtade!! Wohoo!!

img_6807 (MMS)

Elsas och mina biljetter är hämtade!! Wohoo!!


The masterchefs!

Idag (eller ja, igår tekniskt sett) var det Sixten och jag som stod för middagen. Vi slog på stort och körde på tre rätters! Vid sådana hära tillfällen kan jag tycka att det är riktigt roligt att laga mat, och när jag är helt själv hemma och jag planerar värsta lyxmiddagarna till mig själv. Men annars.. Nää..


Sallad med en dressing av granatäpplevinäger och honung, med mango och räkor till.


Grillspett med kyckling, paprika, småtomater, zucchini och champinjoner, med ris och två hemgjorda kalla såser till.

Efterrätten var jag så sugen på att jag glömde fota innan den var uppäten, men det var i alla fall hallon och blåbär i små ugnssäkra formar med riven vit smält choklad över! Nu är det helt klart dags att sova!


Fanten!

Har nu tagit det hela till en ny nivå! Har lagt till fanten-musiken till regnet. Bättre blir det ju inte!



Puuuurple raaaain, puuuurple raaaaaaaaiiiiin!

Precis som Erika ligger jag och lyssnar på konstgjort regn (ligger även och nynnar "Purple rain" för mig själv, varför vet jag inte). Det är något så otroligt avslappnande och skönt att ha i bakgrunden. (regnet alltså, inte min sång..)
Pappa tyckte att jag skulle gå ut och skotta, men då skrattade jag bara högt och kröp ner ännu mer under täcket!



Screenshot 07.52

Hade inte pappa sagt något om bussarna hade jag inte vetat om det, gått upp till bussen helt i onödan och stått där och frusit. Jag skulle ju skriva terminsprovet i matte från förra terminen och det betygsavgörande provet i datorkunskap, även det från förra terminen när jag var sjuk de två sista veckorna. Men nej nej! Är nästan lite sur över det hela.. Pluggade ju som bara den igår!! Helt i onödan, kommer ändå behöva göra om det tills jag får skriva proven. Hade ju varit skönt att slippa det där IG:t som står på datorkunskap.

Dessutom skulle jag ju träffa Lina och kolla på träningskläder och bikini. Kan inte bussarna vara inställda på måndag istället så man slipper livräddningen!? *Hoppas hoppas*



Vaxholm in the old days..


Canon EOS 40D + Canon EF 70-200 mm

Har nu pluggat en del datorkunskap, gjort misslyckade chokladbollar (tog fel havregryn!) och planerat morgondagens middag med bror. Har dock inte riktigt börjat med matten än. Insåg nyss att jag ska upp om 7.5 timme.. Kör på "vila mig i form" istället!

*Insert killing SL GIF here*

Det tog TVÅ HELA TIMMAR att ta sig hem från skolan idag. Av den tiden spenderades endast 30 minuter på buss, och det utspritt. Trots att jag varit hemma i en halvtimme nu är jag fortfarande helt genomkyld, och då går jag runt i pappas stora mysiga fleecetröja, mjuka sköna byxor och mina toktjocka tofflor!

Har nu en hel del plugg framför mig. I morgon är de som inte har något att ta igen lediga, men jag ska ha både terminsprov i matten (från förra terminen, hur mycket kommer jag ihåg av det liksom?) och det betygsavgörande provet i datorkunskap! Iiiih!



Canon EOS 40D + Canon EF 70-200 mm

Jag vill också ha en stor mysig päls!!

Osminkat självporträtt. Förmodligen det enda.


Canon EOS 40D + Canon EF 70-200 mm

Borde göra läxor. Istället gjorde jag chokladbollar som jag nu sitter och mumsar på. Very naajz!!

How do you rape the morning sun?

Canon EOS 40D + Canon EF 70-200 mm

Tända ljus, bra musik, nystädat rum och en stor kopp te. Det är så det ska va!

2 atoms in a molecule

Efter 10,5 timmes sömn och knappt någon träningsvärk alls från igår ska jag nu ha en riktig slappardag. Ska dricka massa te, lyssna på musik, se på film och kanske även baka muffins. Vill använda mina nya muffinsformar jag köpte för några dagar sedan.


Canon EOS 40D + Canon EF 15-85 mm

Victoria och bror är bra på att dansa!


Canon EOS 40D + Canon EF 15-85 mm

V to the L to the S

Idag var jag och såg Victoria och min bror dansa som underhållning i pausen av badminton sm för seniorer! De var jätteduktiga!! Sedan åkte vi tre och mötte upp Lina och åt lunch innan vi tre tjejer åkte och gymmade i två timmar. Riktigt skönt var det! För första gången i mitt liv sprang jag konstant, non-stop, i mer än 5 minuter, hehe! Att springa på band är helt klart min grej!!


Är så glad att mina syskon och vänner funkar tillsammans!

I morgon och övermorgon är det ju som sagt studiedagar. Tack och lov, himla skönt att slippa de två tråkigaste dagarna i veckan!!

Rise and shine superstar!


Canon EOS 40D + Canon EF 15-85 mm

Efter att låtarna som vi och familjen Nyro...

img_6807 (MMS)

Efter att låtarna som vi och familjen Nyroos röstade fram i vår egen omröstning, även var de som gick vidare, och vi har kört lite vacker allsång, så ska Emma, Victoria och jag nu titta på film! En av mina favoriter blev det, Speed!


Ska bara dricka upp mitt te först!


Canon EOS 40D + Canon EF 15-85 mm

Hemma efter en mysig dag i stora staden. Trassel var jättebra, en av de bättre filmerna inom genren på länge faktiskt! Köpte även lite grejor, som mina söta små te-grejer och även skor! Härligt värre! Men nu ska jag gå bort till Victoria, där även Emma är, och titta på melodifestivalen.

A wimba-wee a wimba-wee

Gårdagskvällen spenderades hos Pricken, mysigt värre! Är skönt att bara sitta och prata och inte göra något vettigt alls egentligen! Idag ska de två yngsta syskonen, mamma och jag åka in och se på Trassel! Ibland är jag himla glad att jag har yngre syskon att göra sånt med, jag vill ju också se de tecknade barnfilmerna! 

Och ikväll är det melodifestivalen. Börjar tröttna lite på hela grejen, särskilt det här året, är ju inga bra med!? Men men, själva grejen, att sätta sig och följa det, det är rätt mysigt ändå!

L-O-L Smileyface

Äntligen fredag! Himla skönt! Och nu är det långhelg, har ju studiedag både måndag och tisdag.

Efter skolan tog Lina och jag tåget till stan för att gå på bio. Vad var det då vi såg? Jo vi såg:



Och den var så himla bra!! Det var inte särskilt många i den stora biosalongen och de enda vars skratt hördes var så klart vi två! Och det var desto högre dessutom!


Såhär vackra kan man ju också vara!

Katie Melua - No Fear of Heights

Har äntligen hittat låten från The Tourist som jag tyckte var så himla bra! 



And of course I'm the hokuspokus master!

Eftersom Lina påstod att det var Ron som ramlar ut ur bilen och inte Harry har jag nu tagit fram lite hard cold facts!



Och jag satt inte alls och tittade igenom flera klipp bara för att komma till den där scenen.. Inte alls..

Jappjappjaaapp!

TÄBY täby Täby




Canon EOS 40D + Canon EF 15-85mm

Vad får jag allt ifrån? -> Glöggen!!!

Det här roar Lina och jag oss med när vi slutat.. Jättenormalt, jag vet! Men håll med om att min fantasi är rätt fantastisk, det är ju story by me och "art" by Lina! Vi lät det för övrigt stå kvar på tavlan, synd att det är vi som har första lektionen där i morgon, hade ju varit roligare om det var någon annan klass som fick njuta av detta underverk!











Det som gubben i snöret under helikoptern sitter på är för övrigt en toalett och gubben som hänger håller i han som sitters byxor. Och den lilla gubben som hänger ut ur den flygande bilen med vingar är så klart Harry Potter!

Och var är jag någonstans mån tro?  På väg...

img_1028 (MMS)

Och var är jag någonstans mån tro?  På väg till gymmet!! Lina och jag skaffade gymkort igår, tränade även i 1,5 timme!! Helt knäppt egentligen. Innan hade vi även haft idrottsdag! Emelie var en hjälte och kom trots att hon var sjuk för att hon inte ville lämna mig själv med våra val! Tack!!  Så nu ska vi träna på vår sovmorgon, vilket känns lite fel. Har så ont i mina ben från cykeln, roddmaskinen och trampmaskinen (och de där jag inte vet vad de heter..) som vi körde igår. Är rätt död över huvud taget, men men! Nu är det slut med att vara lat och otränad!


För jag är...


Canon EOS 40D + Canon EF-S Macro 60mm    (Mina finfina blommor jag fick av morbror!)

Aj.

Det är det ord som använts mest idag. Och i morgon är det idrottsdag och jag ska köra kampsport! Hahaha, kan ju bli en fröjd för ögat alltså.. Just nu har jag svårt att avgöra om jag ska vara duktig och göra lite plugg, eller om jag istället ska ta ett bad, läsa lite eller kanske titta på film. Det är inte lätt när det är svårt alltså!

Då sitter man här på den sena bussen. NU b...

img_1012 (MMS)

Då sitter man här på den sena bussen. NU börjar min lektion.. Suck!!


AAJ!!

Jag är dööööd!! Har träningsvärk precis överallt!! Hela ryggen känns mer sträckt än träningsvärk, det tar emot att skriva för att underarmarna protesterar som bara den, för att inte tala om axlarna! Det här kommer bli en låååång dag!!



Hihi, klockren bild!

RSS 2.0